Välkommen att uppleva Frostviken

I Frostvikens vidsträckta fjällområden har du möjlighet att möta naturen i dess mest varierade former och uppenbarelser. Vare sig du färdas med bil eller till fots, om du väljer att hålla dig nära dalgångarnas bebyggelse eller ger dig ut på mer strapatsrika färder miltals in i fjällvärlden där du inte möter en människa, så är du omgiven av storslagna naturformationer, prunkande växtlighet och ett rikt djurliv.
Vandra i Sveriges mest utpräglade karstlandskap, längs norra Europas längsta vattenfyllda kanjon eller vågar du kanske besöka Sveriges längsta grotta?
I detta landskap har människor levt och färdats sedan urminnes tider. Människor som under många århundraden varligt brukat naturen och lämnat sina spår i den. En eldstad vid en avlägsen fiskeplats, en renskiljningsplats, en grånad och förfallen koja knappt synlig mellan granarna. Allt är hälsningar från människor som format sina liv i nära samklang med naturen. En berättelse om samer och fjällbönder men också om människor som idag skapar sina liv utifrån helt andra förutsättningar än vad städerna erbjuder.

Vi som lever här hjälper gärna våra gäster att tolka både naturens och människornas tecken. Börja gärna din resa med ett besök på Gäddede Turistbyrå, Fjällparken, Hembygdsgården i Gäddede eller på den samiska kyrkplatsen i Ankarede. Ta dig tid att samtala med de kunniga och hjälpsamma människor du möter på de olika platserna.

Vi vill att den som färdas på våra vägar, leder och stigar ska fyllas av upplevelser och berättelser - och även själv bli en del av det urgamla minne som är Frostviken.