Frostviken erbjuder mycket fin skidåkning både utför och på längden. Här finns utförsåkning, längdåkning och turåkning med enbart natursnö. Frostviken har många fina fjälltoppar där det finns det goda topptursmöjligheter för både nybörjare och den erfarne åkaren. 

Längdskidor

Det finns många fina längdspår i olika delar av Frostviken. Här kan du njuta av preparerade klassiska och skatespår i belysta elljusspår och med fantastiska vyer på fjället. Nedan följer en beskrivning av olika längdspår. Med reservation för eventuella fel och förändringar.

Tänk på att det inte är tillåtet med hundar i alla spår. Många av spåren dras på ideell basis och underhålls i mån av möjlighet. Bidra gärna till underhållet där möjlighet finns.

 

Gäddede

Information kommer.

Jormvattnet

Elljusspår – 1,7 km. Varierat spår som utgår ifrån Jormskolan. Endast klassiskt spår. Hund är inte tillåtet i detta spår.

Dagspår (utan belysning) – 1,5 km. Utgår ifrån skjutbanan i Jormvattnet. Endast klassiskt spår. Hund är inte tillåtet i detta spår.

Blåsjöfjället – cirka 5 km (kan variera). Ett vackert beläget spår med utgångspunkt vid parkeringen på Blåsjöfjället. Klassiskt spår, kan även finnas skatespår. Hund är tillåtet i detta spår.

Observera! Alla spår dras på ideell basis och underhålls i mån av möjlighet.

Vill du veta status för de olika spåren i Jormvattnet? Kontakta Emelie Lindgren på Jormvattnets idrottsförening, 0706831347. Information om skidspåren finns också på facebookgruppen Jormvattnet.

Stora Blåsjön

Elljusspår – 1,2 km. Ett fint enkelt spår som utgår ifrån Gula skolan i Blåsjön.

Observera! Elljusspåret dras på ideell basis och underhålls i mån av möjlighet. Information om status uppdateras på facebookgruppen Stora Blåsjön.

Mesklumpen – cirka 10 km. Vackert spår med en slående utsikt nedanför Mesklumpens topp och intill Blåsjöns Fjällanläggning. Här finns klassiskt spår och skatespår. Hund är tillåten.

Här kan du enkelt ta liften upp till spåret och njuta av de vackra vyerna eller gå själv upp via led. Enkelkort för lift och spårkort finns att köpa i sportboden på Blåsjöns Fjällanläggning.

OBS! Spåret dras endast när anläggningen är öppen vecka 6-17. För mer information kontakta Blåsjöns Fjällanläggning: 073-076 28 58

Information om skidspåren i Stora Blåsjön finns också på facebookgruppen Stora Blåsjön.

 

Turåkning

Frostviken har ett utbrett ledsystem med både preparerade skoterleder och orörda skidleder. Här finns fantastiska möjligheter till fina turer, både topptur och längs led. Här kan du på många ställen åka i tystnad och inte möta en människa. Ta en långtur med tältet eller varför inte skida mellan byarna och bo på olika anläggningar? Här finns fina möjligheter till dagsturer och till skillnad från många andra skidorter är du ofta helt ensam på fjället.

Tänk på säkerheten. Ta alltid med karta och kompass och meddela din färdväg när du ger dig ut. Var beredd på att vädret kan skifta snabbt i fjällen. För mer information om fjällsäkerhet besök Fjällsäkerhetsrådets hemsida.

Använd fjällkartan Z1 Stekenjokk-Gäddede. 

 

Utförsåkning

Blåsjöns Fjällanläggning

Blåsjöns fjällanläggning erbjuder fina backar med enbart natursnö. Fyra liftar, pistade nedfarter och mycket fina möjligheter till off piståkning. 

Här hittar alla som älskar natur och skidåkning både avkoppling och njutning utöver det vanliga. Med en unikt hänförande utsikt åt alla håll från toppen av Mesklumpen, 924 meter över havet, och en underbar slalom som väntar i pister eller i orörd lössnö njuter alla som kommer till oss i fulla drag. Och man njuter länge när man väl släpper utsikten och låter skidorna ta fart, för här väntar ungefär 475 fallhöjdmeter och en färd som kan bli längre än 3,5 km innan du är nere.

Med Sveriges fjärde högsta fallhöjd och med valmöjligheter mellan många pister och egna val utanför pistade områden hittar allt fler nöjda gäster till oss. De pistade backarna är breda och gröna, blå eller röda. De passar därför fantastiskt bra för barnfamiljer. Men vår anläggning räknas även som ett riktigt eldorado för free riders. Många som har varit på välkända ställen så som Aspen Colorado lyfter fram Stora Blåsjön som det stället som skänker de riktigt minnesvärda åken till sina besökare.

Kom du också och upptäck det som ännu bara de välinformerade känner till. Stället dit alla vill komma tillbaka.